Prešov čaká ťažká odveta osemfinále PVP vo Valladolide

15.02.2008 Celý región

Prešov 15. februára (TASR) - V sobotu nastúpia hádzanári Tatrana Prešov na odvetný osemfinálový zápas PVP proti BM Valladolid.
Prvé stretnutie vyhrali Španieli na slovenskej pôde 33:29. Šarišania absolvovali vo štvrtok generálku v Topoľčanoch, ale v predohrávke 4. kola skupinovej fázy domácej extraligy ich domáci vážnejšie nepreverili. Hoci Prešovčania vyhrali celkom presvedčivo o dvadsať gólov (42:22), tréner Martin Lipták otvorene priznal, že jeho zverenci už boli myšlienkami na sobotňajšom meraní síl v Španielsku: "Šliapali tak na päťdesiat percent. Skúšal som obranu 4–2, s ktorou plánujeme vyrukovať proti Valladolidu. Bol to taký voľný zápas, išlo v prvom rade o to, aby sa nikto nezradil. Vyhrali sme celkom jasne, no priznávam, že tých dvadsaťdva inkasovaných gólov je na môj vkus trochu veľa. "
V Topoľčanoch nehral Tomáš Marušák, ktorý sa v stredu necítil dobre. "Ostal doma, s 38-stupňovou teplotou. Keby proti Valladolidu nenastúpil, veľmi by nám v obrane chýbal. Má nasadené nejaké lieky, dúfajme, že mu pomôžu a bude môcť nastúpiť. "
Na tému, či sa zeleno-bieli pokúsia "vykúzliť" na ihrisku favorita nejaký zázrak, sa ich kormidelník bavil len veľmi opatrne. "Nebudeme si navrávať, že cestujeme do krajiny zázrakov. Určite sme v prvom vzájomnom meraní síl mali na viac. Nemuseli sme ho ani prehrať, ale na to mali chlapci v obrane viac pomôcť výbornému Bakšovi a v útoku nezahodiť niekoľko jasných tutoviek. Aj teraz skúsime hádzanárov Valladolidu niečím prekvapiť, podobne ako doma na začiatku druhého polčasu. Niečo v talóne mám, no netvrdím, že to určite zaberie. Nechcem byť veľkohubý. Ak to má byť naše posledné vystúpenie v pohárovej Európe, tak nech sa rozlúčime so cťou, " uviedol kormidelník.
 

Vyberte región